КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДА УЛУТТУК КЫЗЫКЧЫЛЫКТАРДЫ ИЗИЛДӨӨНҮН АЙРЫМ ТЕОРИЯЛЫК ЖАНА МЕТОДОЛОГИЯЛЫК НЕГИЗДЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Кыргыз Республикасынын шартында улуттук кызыкчылыктар тууралуу түшүнүктөргө тактык киргизиш үчүн зарыл болгон тарыхый жана семантикалык маселелер, “улут” жана “кызыкчылык” түшүнүктөрүнүн бул багыттагы талдоо үчүн алгылыктуу мааниси чечмеленет. Талдоонун жыйынтыгында улуттук кызыкчылыктардын Кыргыз Республикасына ылайыктуу аныктамасы сунушталат.