ЫРААТТУУЛУК – ФИЛОСОФИЯНЫН УНИВЕРСАЛДУУ ПРИНЦИБИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада тарыхты изилдѳѳнүн актуалдуулугу ѳткѳнчак - учурчак -келечек түшүнүктѳрүнүн биримдигинин контекстинде негиздѳѳгѳ алынды. Тарыхый мезгилди туюнткан бул түшүнүктѳр ыраттуулук түшүнүгү менен ѳз ара байланышта каралды.