АРАЛЫКТАН ОКУТУУДА СТУДЕНТТЕРДИН БИЛИМИН КӨЗӨМӨЛДӨӨДӨ WORDPRESS СИСТЕМАСЫН КОЛДОНУУ: LearnPress окуу курстарынын долбоорун колдонуу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул жумушта изилдөөнүн предмети катары окуу сабактарын жана студенттердин билимин жөнгө салуу жана  аралыктан окутуу менен билим берүү чөйрөсү үчүн маалымат моделин түзүү каралган. Маалымат технологияларынын жардамында аралыктан окутуу формасындагы студенттердин билимин көзөмөлдөөнүн жана окутуунун программалык каражаттарын аныктоо максатында изилдөөлөр жүргүзүлгөн. Заманбап программалоо тилдерин  аралыктан окутуунун колдонмо  программасын түзүү усулдары колдонулган. Интерент технологияларын жана тиешелүү программалык жабдууларды пайдаланып, аралыктан билим берүүнү башкаруучу комплексин түзүү менен теориялык жана колдонмо аспектерди иштеп чыгуу көрсөтүлгөн. Алардын негизинде билим берүүнүн аралыктан окутуу формасы үчүн  программалык каражат иштелип чыкты. Алынган натыйжалар студенттердин билим деңгээлин аныктоо жаатында жаңы изилдөөлөргө багыт берет, ошондой эле аралыктан билим берүү чөйрөсүн калыптандыруу боюнча шарттары аныкталган. Иштелип чыккан программалык комплекс аралыктан окутууда студенттердин билим деңгээлин аралыктан текшерип, университет менен студенттин ортосундагы байланышты бекемдөөгө өбөлгө түзөт. Ошол себептен студенттердин билим деңгээлин көтөрүүдө жана аралыктан окутууда жаңы изилдөөлөргө багыт берүү менен студенттердин билим деңгээлин текшерүү максатында WordPress программасын колдонуп билим сапатын жогорулатууну сунуштайбыз.Бул жумушта изилдөөнүн предмети катары окуу сабактарын жана студенттердин билимин жөнгө салуу жана  аралыктан окутуу менен билим берүү чөйрөсү үчүн маалымат моделин түзүү каралган. Маалымат технологияларынын жардамында аралыктан окутуу формасындагы студенттердин билимин көзөмөлдөөнүн жана окутуунун программалык каражаттарын аныктоо максатында изилдөөлөр жүргүзүлгөн. Заманбап программалоо тилдерин  аралыктан окутуунун колдонмо  программасын түзүү усулдары колдонулган. Интерент технологияларын жана тиешелүү программалык жабдууларды пайдаланып, аралыктан билим берүүнү башкаруучу комплексин түзүү менен теориялык жана колдонмо аспектерди иштеп чыгуу көрсөтүлгөн. Алардын негизинде билим берүүнүн аралыктан окутуу формасы үчүн  программалык каражат иштелип чыкты. Алынган натыйжалар студенттердин билим деңгээлин аныктоо жаатында жаңы изилдөөлөргө багыт берет, ошондой эле аралыктан билим берүү чөйрөсүн калыптандыруу боюнча шарттары аныкталган. Иштелип чыккан программалык комплекс аралыктан окутууда студенттердин билим деңгээлин аралыктан текшерип, университет менен студенттин ортосундагы байланышты бекемдөөгө өбөлгө түзөт. Ошол себептен студенттердин билим деңгээлин көтөрүүдө жана аралыктан окутууда жаңы изилдөөлөргө багыт берүү менен студенттердин билим деңгээлин текшерүү максатында WordPress программасын колдонуп билим сапатын жогорулатууну сунуштайбыз.