ТОПИНАМБУР ӨСҮМДҮГҮНДӨГҮ УГЛЕВОДДОР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул изилдѳѳнүн максаты Чүй ѳрѳѳнүнүн Жаңы-Жер айылындагы КР УИА нын Химия жана фитотехнология институтунун тажрыйбалык участогунда даярдал-ган топинамбур ѳсүмдүгүнүн «Табылга» сортунун вегетация мезгилиндеги углеводдорунун курамын аныктоо болгон. Углеводдордун курамы үчүн ѳнүгүү фазалары боюнча химиялык курамын изилдѳѳ жүргүзүлдү. Кагаз хроматография, гел-хроматография, Кольтгоф ыкмала-ры колдонулган.