САЛАМАТТЫК САКТОО СИСТЕМАСЫНДА ФАРМАКОЭКОНОМИКАЛЫК АНАЛИЗДИН РОЛУ ЖАНА МААНИСИ (адабий обзор) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Фармакоэкономикалык талдоо – саламаттыкты сактоо системасында финансылык жана фармацевтикалык продуктыларды колдонуунун рационалдуулугун баалооыкмасы. Бул алардын наркы жана натыйжалуулугу жөнүндө маалыматтардын негизиндедары-дармектерди колдонуунун оптималдуу варианттарын аныктоого мүмкүндүк берет.Бул макалада саламаттыкты сактоо системасындагы фармакоэкономикалык анализдин ролужана анын эң мыкты дарылоо стратегиялары боюнча чечим кабыл алуудагы таасирлерикаралат. Ошондой эле медициналык жардамдын сапатын жана жеткиликтүүлүгүн жогорулатуунун, дарылоого кеткен чыгымдарды кыскартуунун жана бүтүндөй саламаттыкты сактоосистемасынын экономикалык эффективдүүлүгүн жогорулатуунун каражаты катары мындайталдоо жүргүзүүнүн маанилүүлүгү баса белгиленет.