САМАРКАНД ӨЧПӨС ГҮЛҮНДӨГҮ (HELICHRYSUM SAMARCANDICUM L.) ФЛАВОНОИДДЕРДИ САПАТТЫК ЖАНА САНДЫК АНЫКТОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Самарканд өчпөс гүлүнүн гүлдөрүндөгү флавоноиддердинсандык жана сапаттык анализи боюнча изилдөөлөр берилген. Флавоноиддерди аныктоотазаланган спирттик экстракттардан белгилүү реакцияларды колдонуу менен жүргүзүлдү:цианидин тести, Вильсон реагенти менен, алюминий хлоридинин 2% спирт эритмеси менен.UV-1800 спектрофотометрин (Shimadzu) колдонуу менен УФ спектрофотометрия мененсапаттык жана сандык аныктоо методдору изилденген.