КЫРГЫЗСТАНДЫН ЖАРАТЫЛЫШ ШАРТТАРЫНДА ЖАНА ӨСТҮРҮҮДӨ ГРЕЙГ ЖООГАЗЫНЫН (TULIPA GREIGII Regel) АЗЫРКЫ КЕЗДЕГИ АБАЛЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада Грейг жоогазынынын (Tulipa greigii Regel) табигый популяциясын изилдөө каралат. Токтогул ойдуңунда жана Шамшы капчыгайында сары жана кызгылт сары түстөгү желекчелери түрдүү түстөгү өзүнчө Очоктор табылган. Чүй өрөөнүндөгүар кандай бийик тоолуу тилкелерде бул түрдү пияз түбү жана үрөнү менен өстүрүү боюнчаиштер жүргүзүлдү. Бул багытта изилдөө иштери улантылууда.