КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН БАТКЕН ЖАНА ОШ ОБЛУСТАРЫНЫН АЙРЫМ АЙМАКТАРЫНДА КАДИМКИ АДЫРАШМАНДЫН (PEGANUM HARMALA L.) СЫРЬЕСУНУН КОРЛОРУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада Баткен жана Ош облустарынын айрым аймактарында кадимки гармала (Peganum harmala L.) сырьесунун таралуу ареалдары жана табигый корлоружөнүндө маалыматтар берилди. Биз жалпы аянты 92,8 га болгон он түрдүү өсүмдүктөр коомчулугунда кадимки адрашмандын табигый өсүшүн белгиледик. Эсплуатациялык кору40,37 тоннаны түзөт, жаңыланууну эске алуу менен жыл сайын мүмкүн болгон даярдоонункөлөмү 10,09 тоннаны түздү.