ТУРУКТУУ ӨНҮГҮҮ ҮЧҮН БИЛИМ БЕРҮҮНҮН РОЛУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада дүйнөдөгү жана Борбор Азиянын тоолуу аймактарындагы экологиялык абал тууралуу маалыматтар берилген. Акыркы жылдары адамдын терс таасирининкескин өсүшү барган сайын табигый экосистеманын бузулушуна алып келери көрсөтүлгөн.Көйгөйдү натыйжалуу чечүү үчүн иш-чаралардын системасы сунушталат, аны ишке ашыруу белгилүү бир деңгээлде экологиялык абалды жакшыртат жана жаратылыштагы экологиялык тең салмактуулукту сактоого өбөлгө түзөт. Ошондой эле адам менен айлана-чөйрөнүн өз ара мамилелеринин маселелери боюнча жаңы мамилелерди жана концепциялардыиштеп чыгуу жана колдонуу, ошондой эле туруктуу өнүгүү жана ички ресурстарды башкаруу концепцияларын эске алуу менен окуу жана билим берүү программаларын толуктоосунушталат.