ЖАМБЫЛ ОБЛУСУНДА ӨСКӨН ЖООГАЗЫНДАРДЫН БИОЛОГИЯЛЫК ЖАНА МОРФОЛОГИЯЛЫК ӨЗГӨЧӨЛҮКТӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Жамбыл облусунда өскөн жоогазындардын ар кандай түрлөрүнүн биологиялык жана морфологиялык өзгөчөлүктөрү берилген. Жамбыл облусунунтөмөнкү жоогазын түрлөрү кездешет: Жамбыл районунда: бема жоогазыны, Альберт жоогазыны, Лемандын жоогазыны; Жуалин районунда: беркарин жоогазыны, Грейг жоогазыны, Альберт жоогазыны, жалган махрир жоогазыны, тик жоогазын, Кауфман жоогазыны;Зинаида жоогазыны; Меркен районунда; Талас районунда: Беркарин жоогазыны, бема жоогазыны, Борщев жоогазыны, Бузе жоогазыны, тик жоогазын, жалган махрир Жоогазыны,Альберт жоогазыны, Леман жоогазыны; Шуйск районунда Регель жоогазыны.