АР ТҮРДҮҮ ШАРТТА АМИНОКСАЛДАР МЕНЕН ПИРИДОКСАЛДЫК КОНДЕНСАЦИЯНЫН КИНЕТИКАСЫ ЖАНА МЕХАНИЗМИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Ар кандай шарттарда (рН – чөйрө, эриткич, температура) пиридоксалдын аминокислоталар менен өз ара аракеттенүү механизмин жана кинетикасын изилдөө жүргүзүлдү. Аминоспирттердин дегидратация стадиясында аминкислоталардын пиридоксал менен конденсациясында температуранын жогорулашы менен ылдамдыгы да жогорулай тургандыгын көрсөттү. Аминспирттердин дегидратациясындагы активдешүү энергиялары эсептелди. (Еакт = 16,1 Кдж/моль).