ХРИСТИАНДЫК ЭКОЛОГИЯЛЫК ИМПЕРАТИВ ЖӨНҮНДӨ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада адамдын жаратылышка үстөмдүк кылуу идеясынын өзгөчөлүктөрү талкууланат. Бул Библияда абдан ачык түрдө жарыяланган. Кийин христиан цивилизациясы өнүккөндө европалыктар христиандык экологиялык парадигманы жайылтышкан. Азыркы учурда, адамзат негизинен ушул парадигманы карманууну улантууда.