«МАДАНИЙ-МОРАЛДЫК БААЛУУЛУКТАР» ЖАНА «САКРАЛДУУ МУРАС» ТҮШҮНҮКТӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Заманбап дүйнөдө болуп жаткан терең жана объективдүү мүнөздөгү өзгөрүүлөр кыргыз жаштарынын этникалык тарыхын, маданиятын, нарк-насилин, тилин, дилин ж.б.у.с. унутуп бара жатышы учурдун негизги көйгөйлөрүнүн бири. Демек аталган макалада маданий-моралдык баалулуктар, мурастар жана сакралдуу мурас түшүнүктөрү кеңири чечмеленип, кыргыз этноэтикети боюнча бай маалыматтар берилди, а бул болсо кыргыз улан-кыздарынын өз маданиятын, нарк-насилин билүүдо негизги ролду ойнойт.