ААЛАМДАШУУ ШАРТЫНДАГЫ КЫРГЫЗСТАНДАГЫ ИННОВАЦИЯЛЫК ИШМЕРДҮҮЛҮК (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Ааламдашуу шартында инновациялык ишмердүүлүк өз маани-маңызы жагынан жашоо-турмуштун тышкы жана ички факторлоруна көз каранды жана ал жалпы өзара байланыш системасындагы компонент болуп саналат. Ар бир улуттук инновациялыксистеманын продукциясы интеллектуалдык менчик жана патенттер болуп эсептелет, бул -инновациялык системанын натыйжалуулугунун үлгүсү (стандарты, эталону) болушу керекболгон негизги продукция. Ушуга байланыштуу мамлекет илимдин, инновациянын жанаойлоп табуучулуктун өнүгүшүнө жана биздин өлкөнүн инновациялык ишмердүүлүгүндөгүинтеллектуалдык менчиктин ролунун жогорулашына өбөлгө түзөт.