ПАНДЕМИЯ ШАРТЫНДА КЫРГЫЗСТАНДЫН АБАКТАРЫНДАГЫ АДАМДАРДЫН ДЕН СООЛУК УКУГУН САКТОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада COVID-19 пандемия убактысында COVID-19ду абакта жаткандардын арасына тарапташ үчүн абактагы саламаттыкты сактоонун акыбалын мониторинг кылып, анын денгелин аныктоо жөнүндө айтылган. Мониторинг пенитенциардык мекемелерде (убактылуу кармачу изолятор, тергөө изолятору, тарбиялап оңдоо колониялары жана жашы жете элек эркек балдардын колониясы) жүргүзүлдү. Мониторинг жана саламаттык сактоонун денгээлин аныктоо абакта жаткандарды сурамжылоо жана ошо мекемелердин кызматкерлерин интервьюрирование методологиясы менен болду.