КЫРГЫЗ УЛУТЧУЛДУГУНУН РОССИЯНЫН КУРАМЫНДАГЫ ТРАНСФОРМАЦИЯСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Россия империясынын аймакта басып кириши менен маданий мейкиндикти радикалдуу трансформациялоо процесси башталды, өзгөрүүлөр Борбордук Азия элдеринин болмушундагы цивилизациялык негиздерге тийди. Этникалык абалдан улутка өтүү. Заманисттердин нерселердин тааныш жана түшүнүктүү тартиби жок болгон тез жана күтүүсүз өзгөрүп жаткан чындыкка табигый реакциясы жөнүндө.