МАМЛЕКЕТТИК БАШКАРУУДАГЫ КОРРУПЦИЯ КӨЙГӨЙҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Мамлекеттик башкаруу системасындагы коррупция Кыргызстандын экономикасына терс таасирин тийгизип, республикада жүргүзүлүп жаткан экономикалык, саясий жана социалдык реформаларды туура эмес кабыл алууга алып келет. Коррупциянын терс кесепеттери мамлекеттик бийлик органдарынын, биринчи кезекте, экономикалык чөйрөдө контролдоо деңгээлинин олуттуу төмөндөшүнө алып келет, натыйжада салыктык түшүүлөрдүн азайышына, бюджеттин туруксуздугуна жана бюджеттик каражаттардын натыйжасыз пайдаланылышына, өзгөчө мамлекеттик заказдарды бөлүштүрүүдө таасир берет. Бул жагдайлар Кыргызстанда коррупцияга каршы күрөштү бүгүнкү күндүн жана келечектин эң маанилүү милдеттеринин бирине айландырат.