АКАДЕМИК О.А. ТОГУСАКОВДУН ФИЛОСОФИЯ-ФУТУРОЛОГИЯЛЫК ОЙЛОРУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макала коомдогу заманбап өзгөрүүлөрдү түшүнүү үчүн философия менен футурологияны айкалыштырган академиялык изилдөө болуп саналат. Макалада академик О.А. Тогусаков бул өзгөрүүлөр жаңы философиялык ой жүгүртүүнү жана аларды түшүнүү жана ыңгайлашуу үчүн футурологиялык мамилени талап кылат. Академик О. Тогусаков бул өзгөрүүлөрдүн маңызын жана алардын мүмкүн болуучу кесепеттерин түшүнүүгө жардам берген ар кандай түшүнүктөрдү жана гипотезаларды сунуштайт. Ал тез технологиялык өнүгүүнүн жана социалдык өзгөрүүлөрдүн шартында этикалык философиялык ой жүгүртүүгө жана диалогго чакырат. Жалпысынан макалада академиктин философия менен футурологиянын өнүгүшүнө кошкон салымы, адамдын коомдогу өзгөрүүлөргө ыңгайлашуусуна жардам бере турган дисциплиналар чагылдырылган.