КЫРГЫЗДАРДЫН СҮЙЛƟƟ ЭТИКЕТИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Жүрүм-турум маданияты адам адам маданиятынын ажырагыс болуму.Алинсандын руханий байлыгынын. Анын ички дүйнөсүнүн тышкы көрүнүшү катары иштейт.Бул адамдын күнүмдүк жүрүм-турумунун формаларынын жыйындысы (эмгекте, күнүмдүкжумушта, турмушту, баарлашууда), аларда анык жүрүм-турумунун моралдык-эстетикалыкнормаларынын сырткы көрүнүшү байкалат. Алар өзгөчө сүйлөө маданиятын, адепсизсөздөрдү колдонбостон өз оюн билгичтик менен, так жана кооз билдирүү жөндөмүн басабелгилейт.