КООМДОГУ АДЕП-АХЛАКТЫК ОЙ ЖҮГҮРТҮҮЛӨРДҮН ИСКУССТВОДО ЧАГЫЛДЫРЫЛЫШЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада адеп-ахлактык идеялардын искусстводо чагылдырылышы изилденет. Искусство инсандын адеп-ахлактык сапаттарын калыптандыруучу каражат, адамдын эмоционалдык, идеялык жана этикалык маданиятын, жогорку сезимдерди, нравалык ишенимдерди өнүктүрүүчү феномен экендиги талданды. Искусствонун негизги миссиясы катары адамды гумандаштыруу жана аны адеп-ахлактык жактан өркүндөтүү эсептелет. Искусство мораль менен тыгыз байланышкан, анткени бардык көркөм чыгармалар гумандаштыруучу ролду ойнойт.