МААЛЫМАТТЫК КООМДУН МАДАНИЯТЫ. САЯСИЙ КОММУНИКАЦИЯНЫН ТЕОРИЯЛЫК БАЯНДАМАСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада коммуникация саясат таануучулардын, социологдордун,филологдордун, маданият таануучулардын, психологдордун, тарыхчылардын жанакибернетиктердин жана башка илимпоздордун ишмердүүлүгүнүн негизин түзгөнмаалыматтык коом маселеси каралат. Ой жүгүртүү мүмкүнчүлүгү авторду алар жөнүндө«коммуникациялык изилдөөлөрдүн таасир зонасына кирген дисциплиналар» деп айтуугатүртөт. Ошондуктан, мисалы, эки баштапкы түшүнүктүн - коом менен маалыматтынкесилишинин негизинде гана пайда болгон «маалыматтык коом» түшүнүгүнүн пайдаболушунда таң калыштуу эч нерсе жок.