ЧЕК АРА КӨЙГӨЙҮН ЧЕЧҮҮНҮН МААНИЛҮҮ ЖОЛУ - ИДЕОЛОГИЯЛЫК БОШТУКТУ БОЛТУРБОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада улуттук идеология жөнундө кенири сөз болот. Улуттук идеологиянын коомду патриоттуулукка тарбиялоодо мааниси ачып берилет. Ошондой эле Кыргызстандын чек ара аймактарында ата мекендик ЖМКлар тартпай анын ордуна коңшу өлкөнүн маалымат каражаттары ээлеп алганы айтылат. Идеологиянын улутту бириктирүүчү,патриоттуулукка тарбиялоочу ролу талдоого алынат. Макалада идеологиянын теориялыкнегиздерине да орун берилген, бир катар тарыхий лидерлердин, окумуштуу ойчулдардынидеология боюнча айткан концепцияларына көңүл бурулган.