ТОГУСАКОВДУН ИЛИМИЙ ИШМЕРДИГИ - СИСТЕМДҮҮЛҮКТҮН КОНТЕКСТИНДЕ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Статьяда Тогусаковдун чыгармачылык ишмердүүлүгү үч кичи системадантурган бир бүтүн система катары каралат. Анын алдында системалар теориясы, анын келипчыгыш менен эволюциясы, максаты, проблеманы чечүүнүн методдору тууралуу баяндалат.Айрыкча, Тогусаковдун чыгармачылыгынын үчүнчү подсистемасындагы жетекчилик, башкаруу ишмердигине басым коюлат. Өткөөл мезгилдеги эгемен өлкөдө философия илиминөнүктүрүүдөгү декомпозициясы көрсөтүлөт