ЗАМАНБАП МАДАНИЯТТАР ЖАНА ЦИВИЛИЗАЦИЯЛАР МЕЙКИНДИГИНДЕ УЛУТТУК ИДЕНТТҮҮЛҮКТҮН ОНТОЛОГИЯСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макала заманбап маданияттар жана цивилизациялар мейкиндигинде улуттук иденттүүлүктүн онтологиясын изилдөөгө арналган. Онтология – болмуштун маңызын жана ар бир конкреттүү нерсенин же окуянын бар экендигин изилдөөчү философиялык дисциплина. Улуттук иденттүүлүк өз кезегинде тил, маданият, тарых, баалуулуктар, символдор жана салттар атуу көптөгөн аспектилерди камтыган татаал түшүнүк. Автор глобалдашуу чек аралардын бүдөмүк болушуна жана улуттук өзгөчөлүктүн дифференциацияланышына алып келген азыркы дүйнөдө бул көйгөйдү изилдөөнүн актуалдуулугун негиздейт. Ошондой эле автор азыркы коомдогу улуттук иденттүүлүктүн калыптануу процесстерин тереңирээк түшүнүүгө жана талдоого мүмкүндүк бере турган онтологиялык концепцияларды иштеп чыгуунун маанилүүлүгүн баса белгилеген.