«МАНАС» ЭПОСУ КЫРГЫЗДАРДЫН ТАРЫХЫЙ ЭС ТУТУМУН КАЛЫПТАНДЫРУУ БУЛАГЫ КАТАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада тарыхый эс тутум проблемасы талдоого алынат. Автор «Манас» эпосун кыргыздардын тарыхый эс тутумунун калыптанышынын маанилүү булактарынын бири катары карайт.