ЭЛ АРАЛЫК АЭРОПОРТТОРДУН ПРАКТИКАСЫНДА УЧУУЛАРДЫН КООПСУЗДУГУН БАШКАРУУ СИСТЕМАСЫН ТАЛДОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Эл аралык аэропорттордун авиациялык транспорт системасынын абалы,мында аба кемелерин эксплуатациялоого тиешелүү, же мындай эксплуатацияны түздөн-түзкамсыз кылуучу авиациялык иш-аракеттерге байланыштуу тобокелдиктер азайтылып жанаалгылыктуу деңгээлде кармалып турат. Системасы учуу коопсуздугун башкаруу, ал уюштуруу түзүмүн, милдеттерин, жол-жоболорун, процесстерин жана аба кыймылын тейлөөдөкоопсуздук саясатын ишке ашыруу үчүн иштелип чыккан жоболорду камтыйт, коопсуздуктун каалаган же алгылыктуу деңгээлин камсыз кылат жана коопсуздукту камсыз кылууүчүн контролду ишке ашырууну камсыз кылат.