ГЛОБАЛДАШУУ АСТЫНДА РУХАНИЙ- АХЛАК БААЛУУЛУКТАРДЫН ТРАНСФОРМАЦИЯСЫ: ФИЛОСОФИЯЛЫК АНАЛИЗ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Заманбап шарттарда адам дүйнөсү ар түрдүү аспектилерде, анын ичиндеонтологиялык, болмуштун принциптердин түшүндүрүүчү, аксиологиялык, баалуулуктартеориясына түшүнүк берүүчү жана дүйнөнү таануу процессин изилдөөчү гносеологиялыкжактан тез өнүгүп жатат. Бүгүнкү күндө коомдук илимде мындай көрүнүштөрдүтүшүндүрүүгө жардам берген жаңы категориялар түзүлүүдө. Коомдо болуп жатканпроцесстер бизди курчап турган бүткүл чөйрөнү, ошондой эле рухту өзгөртүүгө мажбурлайт.Ошол эле учурда коомдо белгилүү бир социалдык жүрүм- турумду түзүүгө багытталганидеяларды жасалма пропагандалоодон баш тартууга болбойт. Жогоруда айтылгандаргабайланыштуу, бул макалада автор ааламдашуу шартында руханий жана адеп- ахлактыкбаалуулуктарды трансформациялоо проблемасын философиялык талдоо маселесин илимийжактан талдоо жана сын көз менен түшүнүүгө аракет кылган.