ЭКОЛОГИЯЛЫК КООПСУЗДУКТУ КАМСЫЗ КЫЛУУДА МАМЛЕКЕТТИК БАШКАРУУНУН ӨЗГӨЧӨЛҮКТӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Жашоонун энергия булагы дайыма айлана-чөйрө болуп келген. Элдер өзжашоосун улантуу үчүн ресурстарды жаратылыш ресурстарынан алышат. Бул макаладакурчап турган чөйрөнү коргоо жана экологиялык коопсуздукту камсыз кылуунун актуалдуумаселелери, мамлекеттик башкаруунун ролу жана бул проблемаларды чечүүдөгү алардынжолдору каралат.