РОССИЯ ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН БАШКЫ БОТАНИКАЛЫК БАГЫНДАГЫ ЖАРАТЫЛЫШ СТИЛИНДЕГИ БАКТАРДЫ ӨСТҮРҮҮ ҮЧҮН СУНУШТАЛГАН ӨСҮМДҮКТӨР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада «Naturgarden» стилде бактарды түзүү үчүн арналган көп жылдык өсүмдүктөрдүн ассортименти боюнча маселелер талкууланган. Жаратылыш стилиндеги бактар үчүн өсүмдүктөрдү тандоо критерийлери сунушталган. Ал критерийлерге дал келген көп жылдык өсүмдүктөрдүн тизмеси (РИА БББ Орто Азия өсүмдүктөр коллекциясынан 46 түрү) берилген. Ар бир түр үчүн вегетациялык мөөнөттөрү, гүлдөө жана мөмөлөө, көбөйтүү жолдору, географиялык таралуусу, коллекциядагы жашоо узактыгы жана башка мүнөздөмөлөрү келтирилген.