Э. З. ГАРЕЕВ АТЫНДАГЫ УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫнын БОТАНИКАЛЫК БАК ИЛИМИЙ-ИЗИЛДӨӨ ИНСТИТУТУНДА ӨРҮКТҮН ИНТРОДУКЦИЯСЫ ЖАНА СЕЛЕКЦИЯСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Өрүк (Prunus, тукумArmenica Mill.) Кыргызстандагы эң баалуумөмөлөрдүн бири. Кыргызстандын бардыкаймактарында таралган жана кургакчылыккатуруктуу келет. Өрүк көп түрдүүлүгү жанааш болумдуулугу менен айырмаланыптурат.