АЛМУРУТ ЖАЛБЫРАКТАРЫНЫН СУУНУ ӨЗҮНДӨ КАРМОО ЖӨНДӨМДҮҮЛҮГҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада Э. Гарееватындагы КР УИАнын Ботаникалык бакилимий изилдөө институтунун коллекциясындагы алмуруттардын 14 сортунун жалбырактарынын сууну өзүндө кармоо жөндөмдүүлүгүн аныктоо боюнча изилдөөнүнжыйынтыктары берилген. Сууну өзүндөкармоо жөндөмдүүлүгү жогору болгон сорттор аныкталды.