КАЗАХСТАНДЫН МАНДАЛАКТАРЫНЫН СЕЙРЕК КЕЗДЕШҮҮЧҮ ЖАНА ЭНДЕМИК ТҮРЛӨРҮНҮН АР КАНДАЙ ЖАРАТЫЛЫШ ЗОНАЛАРЫНДА ИНТРОДУКЦИЯЛЫК ТАЖРЫЙБАСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Казахстандын, Кыргызстандын, Украинанын төрт ботаникалык бактарында казахстандык 21 мандалактардын сейрек кездешүүчү жана эндемик түрлөрүнүн интродукциясы боюнча изилдөөлөрдүн көп жылдык натыйжалары баяндалган. Ар бир регион үчүн эң перспективдүү түрлөрү аныкталган, гүлдөө мөөнөттөрү, морфологиялык өзгөрүүчүлүктөрү жана интродукциялык ийгиликтүүлүк боюнча салыштырма баалоо жүргүзүлгөн. Алардын ичинен, чөлдүү Жезказгандан башка, үч аймакта ийгиликтүү мекендеген Tulipa tarda Stapf биринчи орунду ээлейт.