IN VITRO ШАРТЫНДА КАДИМКИ CORYLUS AVELLANA L. (BETULACEAE GRAY) ФУНДУКТУ КӨБӨЙТҮҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Ф.Н. Русановаатындагы ботаникалык багында коллекциянын үлгүлөрүн көбөйтүү боюнча изилдөөлөрдүн жыйынтыгы берилет. Стерилизациялоо жана азыктандыруучу чөйрөнүнкомпонентеринин курамы жана концентрациясы протоколдо көрсөтүлгөн, анынжардамы менен кадимки фундукту in vitroшартында көбөйтсө болот.