ЛИНГВОПОЭТИКАНЫН ӨНҮГҮҮСҮНҮН ТЕОРИЯСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада лингвопоэтика жана лингвопоэтиканын калыптанышы жана өнүгүүсү боюнча ата мекендик жана чет элдик окумуштуулардын көз караштары, көркөм адабияттын тилин лингвистикалык, поэтикалык, эстетикалык багытта иликтеп-үйрөнүүгө алган, өзүнүн конкреттүү изилдөө обьектиси жана предмети, категориялары, принциптери, изилдөө методдору жана методологиясы боюнча илимий теориялык көз караштар берилди. Окумуштуулардын изилдөөлөрү адабий чыгармаларды анализдөөнүн жаңы ыкмасынын теориялык негизи болуп, көркөм чыгармадагы тексттин тилин, образын ар тараптуу изилдөөнү камтыйт.