БИШКЕКТЕГИ ЖЭБдин АЙЛАНАСЫНЫН ТОПУРАК КАТМАРЫН РАДИОЭКОЛОГИЯЛЫК БААЛОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Бишкек шаарынын экологиясы, экологиялык чөйрөнүн негизи катары топурак катмарынын экологиялык өзгөчөлүктөрүн изилдөө, атап айтканда, топурак катмарынын булганышы, химиялык курамын изилдөө. топурак, радионуклиддер менен булгануу тууралуу айтылат.