АТМОСФЕРАЛЫК АБАНЫН УБАКЫТСЫЗ ЖАКЫНДАЛУУДА ВЕРТИКАЛДЫК ЫЛДАМДЫГЫНЫН ТЕҢДЕМЕСИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Нымдуу атмосфералык абанын вертикалдык ылдамдыгы үчүн теңдеменин инерциясыз жакындашынын шарттары каралат, мында вертикалдык жана горизонталдык кыймылдын инерциясы кичине деп эсептелиши мүмкүн. Алынган теңдеме атмосфералык процесстерди эсептөөдө колдонулушу мүмкүн.