КАРТОШКАНЫН КУРГАК ЧИРИГИНДЕГИ FUSARİUM SP. ГА TRICHODERMA ТУКУМУНДАГЫ МИКРОМИЦЕТТЕРИНИН АНТАГОНИЗМИН ИЗИЛДӨӨ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Картошканын фузариозуна каршы биофунгицидди иштеп чыгуу үчүн ар кандай дарак козу карындарынан бөлүнүп алынган Trichoderma тукумундагы 12 микромицеттер текшерилген. Фузарий кургак чириген картошкадан бөлүнүп алынган. Триходерманын ар бир изолятынын фузарийге антагонизмин аныктоо үчүн «кош культуралар» ыкмасы колдонулду – триходерманы фузарий менен бирге Петри табакчаларында агарда өстүрүү. Тез өсүүчү жана Fusarium sp. басуучу триходерма изоляттары аныкталган.