«КЫРГЫЗ-АТА» МАМЛЕКЕТТИК УЛУТТУК ЖАРАТЫЛЫШ ПАРКЫНЫН БИОКӨПТҮРДҮҮЛҮГҮН САКТООДО ДАРАК ӨСҮМДҮКТӨРҮН ИНТРОДУКЦИЯЛОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада «Кыргыз-Ата» мамлекеттик улуттук жаратылыш паркынын аймагындагы интродукцияланган дарак өсүмдүктүктөрүнүн абалы каралды. Интродукцияланган ийне жана жазы жалбырактуу дарак породаларынын перспективдүүлүгүнө баа берүүменен, улуттук парктын орто тоо бийиктигиндеги арча алкактарынын аймагындагы токойлордун тиричилик абалын жана алардын курамындагы интродукцияланган породалардынтуруктуулугуна анализ берилди.