ТҮШТҮК –БАТЫШ КАЗАХСТАНДЫН ШАРТЫНДА TULIPA L. ЖАПАЙЫ ӨСКӨН ТҮРЛӨРҮНҮН ЖАНА СОРТТОРУНУН ИНТРОДУКЦИЯСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Башкы Ботаникалык бакта интродуцияланган, Түштүк–Батыш Казахстандын жашылдандыруусу үчүн перспективдүү болгон жапайы өскөн Tulipa OstrowskianaRegel, Tulipa Kolpakowskiana, Tulipa tarda Stapf 3 келечектүү түрү жана жоогазындын 7 сорттору Jumbo Pink, Sinaeda King, Shirley Double, Wild Tulipen Saxatilis, Monsella, Salmon Prince бөлүнүп чыккан.Азыркы учурда жашылдандыруу маселелери актуалдуу проблемалардын бири болуп эсептелинет. Бул багытта жоогазындар менен Казахстандын шаарларынын эрте жазда гүлдөөчү клумбаларын түзүү үчүн перпективдүү. Гүлдүн түсү жана гүлдүн бийиктиги боюнча алардын ар түрдүүлүгү шаардын көчөлөрүндө ачык түстүү, укмуштуу топторду түзүүгө мүмкүндүк берет.