ӨСҮМДҮКТӨРДҮН МИКРОКЛОНДОШТОРУУДАГЫ КӨЙГӨЙЛӨР ЖАНА АЛАРДЫ ЧЕЧҮҮ ЖОЛДОРУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада Ferula L. тукумунун эки түрүнүн: Ferula tadshikorum Pimenov жана Ferula sumbul (Kauffm.) Hook.f. (Apiaceae Lindl.) жана Ungernia Bunge тукумунун эки түрүнүн: Ungernia sewertzowii (Regel) В.Fedtsch., Ungernia victoris Vved. Ex Artjush (Amaryllidaceae J.St.-Hil.) микроклоналдык көбөйүүсү боюнча маалымат берилген, ошондой эле микроклоналдык көбөйтүүдөгү жана анын ичиндеги 4 баалуу медициналык түрлөрдүн көйгөйлөрү каралган.