БИШКЕК ШААРЫНЫН МАКРОМИЦЕТТЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Бишкек шаарындагы макромицеттеринин түрдүк бирдей эместигинин анализи берилген. Шаарда 64 түрү катталган. Ascomycota бөлүмү Rezizales (8%)катарынан 5 түр менен көрсөтүлгөн. Basidiomycota бөлүнүмөн 8 катардан 59 түр (92%)аныкталган. Эң көп түрдү камтыган катар – Agaricales, 35 түрү 14 уруу, 23 тукуму мененкөрсөтүлгөн. 2022-жыл козу карындар үчүн жагымдуу болуп, жазгы-эрте жайкы козу карындардын көптөгөн түрлөрүнүн өсүүсүнө шарт түзүлдү.