ЭГЕМЕНДҮҮ КЫРГЫЗСТАНДАГЫ ЖОГОРКУ КЕНЕШТЕ ЭЛДИК СИСТЕМА ӨКҮЛЧҮЛҮКТӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада өзүнүн өнүгүүсүндө белгилүү бир жолду басып өткөн КыргызРеспубликасынын Жогорку Кеңешинин уюштурулушу жана ишмердүүлүгү талкууланат:бир палаталуу парламенттен эки палаталуу парламентке жана кайра; мажоритардык система, партиялык тизме менен шайланган депутаттардан тартып, мажоритардык-пропорционалдык система боюнча шайланган депутаттарга чейин.Кыргыз Республикасынын эл өкүлчүлүк системасындагы Жогорку Кеңештин ишининөзгөчөлүктөрүн ачып берет.