«КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН ШАЙЛОО СИСТЕМАСЫНЫН КОНСТИТУЦИЯЛЫК-УКУКТУК НЕГИЗДЕРИ» (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада автор тарыхый маалыматтардын негизинде шайлоо укугунун жана процесстин актуалдуулугун аныктоочу факторлорду талдайт. Шайлоо укугу жарандар үчүн киреше алуучу процесс болбошу керек экендиги туралуу маселени көтөрөт.Шайлоо жана шайлануу, бул конституциялык укук, бүгүнкү күндө анын руханий баалуулугун жогорулатуу керек. Жарандын шайлоо укугу туралуу теманын алкагында жаңы көз карашты киргизип, шайлоо чөйрөсүн реформалоонун жаныча жолдорун ачуу керек. Макаланын жыйынтыгында шайлоо укугу жана процесси боюнча аң-сезимди жана сабаттуулукту жакшыртуу боюнча 10-11-класстар үчүн окуу программасын иштеп чыгуу зарылдыгы болуп саналат деп жыйынтыкталат.