САЛТТУУ КЫРГЫЗ МАДАНИЯТЫ: ОНТОЛОГИЯЛЫК СЕРЕП (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада маданият дүйнөнүн өзгөчө руханий модели жана адамзаттын кылымдарды камтыган тарыхынын руханий туундусу катары онтологиялыкталдоого алынат. Ошол эле учурда семантикалык жактан маданият ар бир элде мезгил-мейкиндик ченем жагынан кайталангыс касиетке ээ экендиги кыргыз элининсалттуу көркөм кубулуштарынын мисалында каралат.