РУХИЙ МАДАНИЯТТЫН КОНТЕКСТИНДЕГИ ФИЛОСОФИЯЛЫК ОЙЛОР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада философиялык ойлор ар дайым кыргыз элинин рухий маданиятынын өзөгүн түзүп келгендиги каралган. Ошону менен катар өткөн мезгилдин философиялык ойлорунун өнүгүшүнүн негизги этаптары жана маани-маңызы белгиленген. Алардүйнөгө болгон концептуалдуу көз карашка негизделбестен, философиялык идея, тенденция жана маанай формасында туюнтулгандыгы көрсөтүлгөн.