СӨЗДӨР АЛТЫН - АЛТЫН - АЛТЫН ОРУС ПОЭЗИЯСЫНДА ТҮСТӨР ЖАНА МЕТАФОРИКАЛЫК ПАЛЕТТА (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада орустун алтын, алтын, алтын сын атоочторунун семантикалык өзгөчөлүктөрү жана алардын орус поэзиясында аткарган кызматы каралат. Алардын метафоралык мааниси ар кандай мезгилдерде жана башка авторлор менен өзгөргөндүгү ырасталат (Александр Пушкин, Анна Ахматова, Белла Ахмадуллина, Булат Окуджава,Владимир Высоцкий). Макаланын максаты - булардын колдонулушуна салыштырмалуу анализ жүргүзүү19-20-кылымдагы орус поэзиясындагы сөздөр.Бул убакыттын өтүшү менен негизги деп ырасташатталданып жаткан сөздөрдү колдонуудагы метафоралык жылыштар автордун жеке стили менен да, 20-кылымдын экинчи жарымындагы прагматикалык коомго жалпы бурулуш менен да байланыштуу. Ошентип, бул сын атоочтордун кыйыр маанилерин талдоо ар кандай мезгилдерде дүйнөнүн орус тилдик картинасында айырмачылыктарды ачып берет.