КНР МЕНЕН БОРБОРДУК АЗИЯ ОЛКОЛОРУНУН 0З ара аракетте-ри, ШКУнун чегинде: СОЦИО-МАДАНИЙ АСПЕКТИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Азыркы этапта ШКУнун алкагында ишке ашырылып жаткан долбоорлор өнөктөш өлкөлөрдүн социалдык-экономикалык жакындашынын куралы гана эмес,ошондой эле КЭР үчүн жумшак күч саясатын жүргүзүү механизми болуп саналат. Бул макаланын мазмуну КНР менен мамилелердин азыркы абалын баяндайтБорбордук Азия өлкөлөрү. Автор Борбордук Азия чөлкөмүнүн социалдык-маданий өлчөмүндө Кытайдын жумшак күч саясатынын келечектүү багыттарын бөлүп көрсөтүү максатын койгон. Алынган сабактар ​​саясатты жакшыртуу үчүн колдонулатКытай ШКУнун мүчөсү катары өнөктөш өлкөлөргө карата.