MYCOPLASMA MYCOIDES SUBSP. CAPRI КОЗДУРГУЧУНУН RPOB ГЕНИНЕ ПРАИМЕР ТАНДОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада эчкинин контагиоздук плевропневмоний (кппк) козгогуч rpoBгенинин негизинде атайын праймерлерди тандоо боюнча изилдөөлөрдүн натыйжалары баяндалган. Атайын праймерлерди тандоо үчүн, NCBI ресурстар колдонулган: BLAST nucleotideжана PRIMER BLAST. Праймердин синтези «Synthesyzer H-16» «K&A Laborgeraete» приборго химиялык концентрациялоо ыкмасы менен жүргүзүлдү. Жүргүзүлгөн иштердин натыйжасында rpoB гени үчүн бардык жагынан канааттандырган үч жуп праймер тандалыпалынган.