КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДАГЫ КОВИД-19 ЛАБОРАТОРИЯЛЫК ДИАГНОСТИКАСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул иштин максаты SARS-CoV-2 коронавирустук инфекциясынын КыргызРеспубликасынын аймагында жүгүртүү өзгөчөлүктөрүн талдоо болгон.Лабораториялык изилдөөлөрдүн өсүү динамикасы жаңы SARS-CoV-2 коронавирусунуноорусунун жана генетикалык линияларынын көбөйүшүнөн көз каранды. 2020-2022-жылдараралыгында РТ-ПЦР ыкмасы менен COVID-19га 2 552 212 үлгүгө лабораториялык изилдөөжүргүзүлгөн. SARS-CoV-2 геномдук мониторинги үчүн ОТ-ПЦР оң үлгүлөрү тастыктоожана генетикалык секвенирлөө үчүн жөнөтүлдү.