УРАЛ РАЙОНУНДАГЫ РАДИАЦИЯЛЫК АБАЛДЫН ОБЗОРУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Илимий макала ПО «Маякта» радиациондук авариядан кийин радиоэкологиялык айылы боюнча обзору берилген. Урал регионунда жана батыш Сибирде континенталдуу радиоэкология бѳлүмүнүн окумуштуулары тарабынан аткарылган илимий иштинжыйынтыгы менен тузсуз суу экосистем абасынын булгануусуна баа берилген. 1957-жылдан тартып сууда жаңа кѳлдѳрдүн түбүндѳгү чѳкмѳ катмарлардын 100 жылдар аралыгындагы радионуклидердин концентрациялык божомол эсеби келтирилди.